ΔΟΜΗΝΙΚΟΣ

Page

O Δομήνικος- Κυριάκος Χρυσίδης γεννήθηκε στην Έδεσσα το 1990. Ειδικεύεται στην διεθνή ανάπτυξη, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την κοινωνική πολιτική, ενώ παράλληλα είναι εθελοντής και ακτιβιστής για την ισότητα των φύλων και για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (2013), με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και Ανάπτυξη στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών (2019). Κατά τις προπτυχιακές του σπουδές, ως Εθελοντής και Συντονιστής Εθελοντών του Κέντρου Νέων του Δήμου Κομοτηνής (2009-2013), αλλά και ως στέλεχος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης- EuropeDirectKoμοτηνής (2012-2013) ανέλαβε τη διοργάνωση εκστρατειών για τη πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, την ισότητα των φύλων και την εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας, το περιβάλλον και την κινητικότητα των νέων στην Ευρώπη.  

Ως επανιδρυτής των Νέων Ευρωπαίων Φεντεραλιστών (JEF) Κομότηνης (2011-2013), ηγήθηκε της δημιουργίας μιας δυναμικής ομάδας φέρνοντας ζητήματα της Ε.Ε. στην πρώτη γραμμή των τοπικών ειδήσεων, ενόψει της έντονης αμφισβήτησης των ευρωπαϊκών θεσμών με την απαρχή της οικονομικής κρίσης το 2008. Συνέχισε να υπερασπίζεται το «όραμα» μιας ισχυρής Ευρώπης ως Γενικός Γραμματέας (2013-2015) και σήμερα ως Επίτιμος Αντιπρόεδρος των Νέων Ευρωπαίων Φεντεραλιστών (JEF) Ελλάδος.

Από το 2014 εργάζεται στις Βρυξέλλες, στη διαχείριση προγραμμάτων βιώσιμης ανάπτυξης, δημοσιονομικών αλλαγών και αξιολόγησης δημόσιων πολιτικών σε υποψήφιες για ένταξη στην ΕΕ χώρες, και σε χώρες που γειτονεύουν με την ΕΕ.

Σε εθελοντικό επίπεδο, από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της μη-κερδοσκοπικής οργάνωσης Ευρωπαϊκός Δήμος στις Βρυξέλλες (2014-2016) συνέβαλε στη συζήτηση καίριων ζητημάτων γύρω απο την Ελλάδα και την ΕΕ, καθώς  και σε καμπάνιες επικοινωνίας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων. Από το 2016, ως εθελοντής στην ΜΚΟ PlanInternationalBelgium, ενημέρωνει και εκπαιδεύει παιδιά σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και κυρίως προωθεί την ενεργό συμμετοχή των ανδρών και αγοριών στον αγώνα για την ισότητα των φύλων. Τέλος, από το 2017, από τη θέση του Επικεφαλής Προγραμμάτων στο κοινωφελές ίδρυμα Foundation for Global Governance and Sustainability (FOGGS), αγωνίζεται για την εδραίωση ενός μοντέλου βιώσιμης οικονομίας και ενός συστήματος κοινωνικής δικαιοσύνης στα πλαίσια της σύγχρονης παγκοσμιοποίησης.

Εκτóς από Ελληνικά (και Ποντιακά!), μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά, καθώς και στοιχεία Ισπανικών, Ιταλικών, Πολωνικών και Τουρκικών.